Økonom: Køb kolonihave frem for drømmehus

 

23. juli 2012

Tjener du og din partner under 700.000 kroner om året, så bør i droppe jeres eventuelle boligdrømme og i stedet investere i en kolonihave eller et mindre sommerhus. Det fortæller privatøkonomisk rådgiver Kim Valentin til Avisen.dk.

Ifølge BRF Kredit bliver en familie med to børn og en husstandsindkomst på 500.000 kroner i dag nødt til at flytte til en ø eller ud i landets yderkommuner, hvis de ønsker et købe et almindeligt parcelhus.

- Gennemsnitsindkomsten i Danmark er 260.000 kroner, så man skal ikke meget langt ned i lønningerne, før en familie med to voksne rammer de 500.000 og har problemer, siger Kim Valentin, privatøkonomisk rådgiver i Finanshuset i Fredensborg, til Avisen.dk.

Selvom både huspriser og renter er faldet, er bankerne forsigtige med at låne penge ud. Penge- og realkreditinstitutterne vurderer, at risikoen for, at man mister sit job og dermed sin arbejdsindtægt, er væsentlig større i dag end tidligere.

Går man i gang med at spare penge op, kan det have lange udsigter. En familie med lav indkomst vil typisk være fem til 10 år om at samle de 100.000-200.000 kroner sammen, som er nødvendige for at komme ind på boligmarkedet.

Kim Valentin anbefaler derfor, at de danskere, der ikke ønsker at flytte, men gerne vil investere i et stykke jord, sætter pengene i et billigt sommerhus eller en kolonihave.

Ifølge cheføkonom i BRF Kredit Ulrikke Ekelund er det trods alt godt nyt for familier med en samlet årsindtægt på 700.000 kroner, at de kan vælge og vrage mellem langt de fleste kommuner i landet, når det drejer sig om huskøb.

I den sammenhæng er det kun otte kommuner omkring København og nord for hovedstaden, der udelukkende er tilgængelige for par med en husstandsindkomst på en million kroner eller mere.

 

/ritzau/

 

Læs alle nyheder om Finans og forsikring ›
 

Stillinger

Projektleder – Trade Marketing Applikationsarkitekt med faglighed og overblik Controller med drive Se alle stillinger ›
Projektleder – Trade Marketing

Projektleder – Trade Marketing

IT, tele og elektronik

Du vil indgå i Retailteamet i Consumer Marketing, hvor du sammen med en anden kollega skal sørge for, at vores kunder bliver mødt med den rette kommunikation i vores egne 3Butikker og hos vores ekster ...

Læs mere ›
Applikationsarkitekt med faglighed og overblik

Applikationsarkitekt med faglighed og overblik

Finans og forsikring

Har du det IT-faglige håndværk i orden, og har du samtidig viden til at spille en afgørende rolle i vores ambitiøse arbejde med at løfte vores arkitektur endnu tættere på forretningens behov og ønsk ...

Læs mere ›
Controller med drive

Controller med drive

Teknologi og maskinindustri

Til vores økonomiafdeling søger vi en serviceminded, teamorienteret og drivende controller, der forstår at lytte til og kommunikere med sine ”kunder”. Controller teamet har bl.a. ansvaret for ...

Læs mere ›

Virksomheder

Dagens virksomhed: Dansk Shell Ugens virksomhed: Dansk Retursystem Great Place to Work: Accenture Se alle virksomheder ›
Dansk Shell

Dansk Shell

Dagens virksomhed

Vi sætter høje standarder for ydeevne og etisk adfærd, som vi anvender internationalt

Læs mere ›
Dansk Retursystem

Dansk Retursystem

Ugens virksomhed

Kom bag om Dansk Retursystems mission, vision, CSR og samfundsengagement

Læs mere ›
Accenture

Accenture

Great Place to Work

Kom bag om Accentures mission, vision, CSR og samfundsengagement

Læs mere ›

Nyheder

Vestas vil ansatte 1000 nye i andet kvartal Carlsberg: Vil sikre langsigtet indtjening i Østeuropa Forbedret shipping-indeks vækker håb for global økonomi Udenrigsminister advarer om langvarig russisk krise Mærsk: Glad for fremgang i underliggende drift TDC-chef: Det offentlige forsinker digitalisering Tivoli: Kasinoer og lystspil giver vækst Torm: Overrasket over markedets svaghed Antallet af fyringer er det laveste siden 2007 Se alle nyheder ›
Vestas vil ansatte 1000 nye i andet kvartal

Vestas vil ansatte 1000 nye i andet kvartal

Vestas Wind Systems  |  

Energi og forsyning

Vestas fortsætter ufortrødent på oprustningssporet. Efter at store nedskrivninger prægede 2012 og 2013, ansatte vindmølleselskabet næsten 1000 nye medarbejdere i løbet af andet kvartal af 2014.

Læs mere ›
shipping-indeks vækker håb for global økonomi

shipping-indeks vækker håb for global økonomi

Rederi og shipping

Shipping-indekset Baltic Dry, der måler den daglige pris på shipping på alle større shippingruter, er steget på 40 pct. på en måned.

Læs mere ›

Genveje på Børsen TOP1000

50 seneste jobs