Økonom: Køb kolonihave frem for drømmehus

 

23. juli 2012

Tjener du og din partner under 700.000 kroner om året, så bør i droppe jeres eventuelle boligdrømme og i stedet investere i en kolonihave eller et mindre sommerhus. Det fortæller privatøkonomisk rådgiver Kim Valentin til Avisen.dk.

Ifølge BRF Kredit bliver en familie med to børn og en husstandsindkomst på 500.000 kroner i dag nødt til at flytte til en ø eller ud i landets yderkommuner, hvis de ønsker et købe et almindeligt parcelhus.

- Gennemsnitsindkomsten i Danmark er 260.000 kroner, så man skal ikke meget langt ned i lønningerne, før en familie med to voksne rammer de 500.000 og har problemer, siger Kim Valentin, privatøkonomisk rådgiver i Finanshuset i Fredensborg, til Avisen.dk.

Selvom både huspriser og renter er faldet, er bankerne forsigtige med at låne penge ud. Penge- og realkreditinstitutterne vurderer, at risikoen for, at man mister sit job og dermed sin arbejdsindtægt, er væsentlig større i dag end tidligere.

Går man i gang med at spare penge op, kan det have lange udsigter. En familie med lav indkomst vil typisk være fem til 10 år om at samle de 100.000-200.000 kroner sammen, som er nødvendige for at komme ind på boligmarkedet.

Kim Valentin anbefaler derfor, at de danskere, der ikke ønsker at flytte, men gerne vil investere i et stykke jord, sætter pengene i et billigt sommerhus eller en kolonihave.

Ifølge cheføkonom i BRF Kredit Ulrikke Ekelund er det trods alt godt nyt for familier med en samlet årsindtægt på 700.000 kroner, at de kan vælge og vrage mellem langt de fleste kommuner i landet, når det drejer sig om huskøb.

I den sammenhæng er det kun otte kommuner omkring København og nord for hovedstaden, der udelukkende er tilgængelige for par med en husstandsindkomst på en million kroner eller mere.

 

/ritzau/

 

Læs alle nyheder om Finansielle institutioner (bank, pension, forsikring) ›
 

Stillinger

Junior Visual Merchandiser Forretningschef søges til Shell Risskov i Aarhus Dynamisk revisor, Viborg Se alle stillinger ›
Junior Visual Merchandiser

Junior Visual Merchandiser

Møbelindustri og boligudstyr

KUNNE DU TÆNKE DIG, AT BLIVE DEL AF EN INTERNATIONAL ORGANISATION, SOM DESIGNER OG PRODUCERER NOGLE AF VERDENS MEST ANERKENDTE MØBELIKONER? Vores succes afhænger af et stærkt partnerskab med vor ...

Læs mere ›
Forretningschef søges til Shell Risskov

Forretningschef søges til Shell Risskov

Energi (fremstilling, salg, forsyning)

For at vores servicestationer kan fungere optimalt kræves der kompetent og motiveret ledelse i dagligdagen. Som forretningschef er det dig, der har ansvar for, at den daglige drift ...

Læs mere ›
Dynamisk revisor, Viborg

Dynamisk revisor, Viborg

Service, konsulentvirksomhed, boligudvikling

Vi har travlt. Derfor søger vi 2 erfarne og engagerede revisorer, der ønsker at være en del af holdet i Viborg med 27 medarbejdere. Vi har stor fokus på proaktiv rådgivning af vores kunder, så de oplever, at ...

Læs mere ›

Virksomheder

Dagens virksomhed: Beierholm Ugens virksomhed: Krüger Great Place to Work: Accenture Se alle virksomheder ›

Brancher

Engroshandel Detailhandel Jern- og metalindustri, VVS, værktøj Se alle brancher ›
Engroshandel (ENGH)

Engroshandel (ENGH)

Engroshandel

Dækker over videresalg af varer til detailhandlere, til industrielle, erhvervsmæssige og professionelle brugere eller videresalg til agent- eller mæglervirksomhed...

Læs mere ›
Detailhandel (DETH)

Detailhandel (DETH)

Detailhandel

Dækker over videresalg af indkøbte varer til personlig brug eller husholdningsbrug...

Læs mere ›
Jern- og metalindustri, VVS, værktøj (JERN)

Jern- og metalindustri, VVS, værktøj (JERN)

Jern- og metalindustri, VVS, værktøj

Favner udsmeltning og raffinering af metaller af malm, råjern eller skrot ved hjælp af diverse metallurgisk procesteknologier...

Læs mere ›

Nyheder

Banknordik vokser udenfor Færøerne DSB's spareplan høster større gevinster end ventet DFDS forventer at forbedre et fint 2014-resultat i år Comendo: Aktionærer må vente på penge fra salg Mærsk/CEO: Line vil også tjene på olieprisfald i 2015 Lego havde fremgang over hele verden sidste år Novo: Analytikere løfter kursmål efter succesdata Se alle nyheder ›
Banknordik vokser udenfor Færøerne

Banknordik vokser udenfor Færøerne

BankNordik  |  

Finansielle institutioner (bank, pension, forsikring)

Den færøske bank Banknordik har fået flere kunder i året der gik. Efter at banken i de senere år har udvidet sine aktiviteter uden for det oprindelige markedsområde på Færøerne, bidrager disse aktiviteter nu med mere en halvdelen af indtjeningen i koncernen, oplyser banken.

Læs mere ›
DSB høster større gevinster end ventet

DSB høster større gevinster end ventet

DSB  |  

Transport, logistik og spedition

For tre år siden satte DSB sig for at forbedre virksomhedens driftsresultat med en milliard kroner og nedlægge 1000 arbejdspladser.

Læs mere ›
DFDS forventer at forbedre et fint 2014-resultat

DFDS forventer at forbedre et fint 2014-resultat

DFDS  |  

Transport, logistik og spedition

DFDS Gruppen, der blandt andet driver rederi- og transportvirksomhed, har gjort status over 2014, som endte med en forbedring i driftsresultatet på 18 procent til 1,43 milliarder kroner.

Læs mere ›
 
 
 

Genveje på Børsen TOP1000

50 seneste jobs